Locaties

Turkije

In Mersin staat onze eigen fabriek (UFS), waar onze mede-eigenaars Pinar en Michiel Oosterhuis dagelijks het bestuur voeren over de sample-room en de productielijnen. Hier worden de snelle en kleinere leveringen gemaakt. Ook draaien we hier veel pilotprojecten en monstercollecties. Deze fabriek is geaudit door Fair Wear Foundation en hebben ook training gevolgd vanuit FWF. Daarnaast wanneer in onze fabriek de productielijn vol zit, kunnen wij uitwijken naar een andere fabriek in Mersin (Baskent), deze fabriek is geaudit door BSCI.

 

 

 

Pakistan

Door financiële en garantie ondersteuning hebben wij in Karachi, Pakistan inmiddels een eigen verdieping gerealiseerd bij MYM Knitwear. Hier worden uitsluitend goederen voor ons gemaakt. De specialiteit ligt op poloshirts, sweaters en t-shirts. De werknemers hier worden beter betaald en er wordt hard gewerkt om de werkomstandigheden naar een hoger niveau te brengen. De fabriek is geaudit door Innovatus, en werknemers hebben daarnaast ook training gehad over hun rechten.

Binnenkort kunt u live meekijken naar de productie van uw goederen via webcams. Onlangs is de Nederlandse overheid / RVO in deze fabriek op bezoek geweest.

De twee mensen in het RVO filmpje rechts zijn Jose Koopman en Giovanni Beatrice in opdracht van/commissioned by: CBI Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands.

 

Bangladesh

In Dhaka maken wij grote producties hemden en broeken bij Geebee Garments. De fabriek is geaudit door Fair Wear Foundation, en heeft daarnaast deelgenomen aan FWF’s Workplace Education Programme dat gericht is op het verhogen van worker awareness en het opzetten van een goed functionerende anti-harassment comittee. Dit is een belangrijk aspect, aangezien intimidatie, met name tegen vrouwen, op de werkvloer een groot probleem vormt in Bangladesh.

 

China

In Hongkong hebben we een nauwe samenwerking met, zoals ze het zelf ook wel noemen, het Schijvens-Hongkong office. Vanuit daar worden producties van allerlei artikelen opgestart, waaronder genormeerde high-visibility kleding en andere meer ingewikkelde producten. Deze samenwerking is al bijna 20 jaar oud. De fabrieken waar wij mee samenwerken liggen in Foshan, Ningbo and Nantong. Alle fabrieken (Ka Chun, Ningbo Zhenhai and Jiangsu Yuyiyang) zijn geaudit bij Fair Wear Foundation.

 

Onze hemdenfabriek zit in Nanjing. Naast hemden maakt deze fabriek ook zelf hemdendoek, en produceert ook koksbuizen en sloven. We hebben een aantal jaren mee-geïnvesteerd in het vernieuwen van deze fabriek, waardoor de fabriek inmiddels met vlag en wimpel door de Fair Wear Foundation audit komt en zelfs al voldoet aan het Leefbaar Loon.

In Fuzhou maken we voornamelijk softshell artikelen en jacks. China staat bekend om zijn technische producten en wij zijn dan ook blij dat we deze hoogstaande fabriek enkele jaren geleden aan onze productiegroep hebben kunnen toevoegen.

 

 

 

Verenigde Arabische Emiraten

In Sharjah heeft onze productiepartners Geebee Garments ook een productielocatie, waar kostuums worden gemaakt. Dit zeer ingewikkelde product wordt perfect begeleid door de Schotse Jim, die met veel passie de productieband bestuurt. Een colbert bestaat uit wel 65 delen, dus het is heel belangrijk om een nauwkeurige fabriek te hebben, die weet wat hij doet. De fabriek in Sharjah is geaudit door Saxa.

 

Marokko

In Marokko hebben wij een betrouwbare productiepartner THA die onze flatknit producten maakt, zoals gebreide truien, vesten, spencers en pullovers. Het garen, veelal in wol/acryl, komt vanuit Italië en is van een hoge kwaliteit. De fabriek in Marokko is geaudit door Fair Wear Foundation.

 

Doekfabrikanten

Ook hebben wij een aantal doekfabrikanten toegevoegd aan onze productiegroep. Het betreft hier een doekproducent uit India, die zorg draagt voor de zwaardere werkkledingstoffen, een grote doekproducent uit China die vooral hemdendoek aanlevert en het duurzame Singtex, die stoffen maakt voor o.a. polo’s, t-shirts en sweaters van recycled petpolyester en koffiedrab. En natuurlijk onze recycling partner, die van onze ingezamelde oude kleding, weer nieuw garen maakt.

Bewaren