Locaties

Turkije

In Mersin staat onze eigen fabriek, waar onze mede-eigenaars Pinar en Michiel Oosterhuis dagelijks het bestuur voeren over de sample-room en de productielijnen. Hier worden de snelle en kleinere leveringen gemaakt. Ook draaien we hier veel pilotprojecten en monstercollecties.

Deze fabriek is geaudit door Fair Wear Foundation

 

Pakistan

Door financiële en garantie ondersteuning hebben wij in Karachi, Pakistan inmiddels een eigen verdieping gerealiseerd. Hier worden uitsluitend goederen voor ons gemaakt. De specialiteit ligt op poloshirts, sweaters en t-shirts. De werknemers hier worden beter betaald en er wordt hard gewerkt om de werkomstandigheden naar een hoger niveau te brengen.

Binnenkort kunt u live meekijken naar de productie van uw goederen via webcams. Onlangs is de Nederlandse overheid / RVO in deze fabriek op bezoek geweest.

De twee mensen in het RVO filmpje rechts zijn Jose Koopman en Giovanni Beatrice in opdracht van/commissioned by:

 

Bangladesh

In Dhaka maken wij grote producties hemden en broeken tegen een zeer scherpe prijs. Bangladesh heeft het laagste loon ter wereld in de textielindustrie. Deze fabriek staat bekend om zijn uitmuntende vrouwvriendelijke aanpak. De OR bestaat voornamelijk uit vrouwen, er is kinderopvang en vrouwen worden gestimuleerd om in het managementteam te gaan.

In Gorai maken wij grote producties poloshirts. Deze fabriek is uitzonderlijk groot en werkt voor de grootste namen ter wereld. Zij zijn zeer duurzaam, hebben eigen waterzuiverings- en energierecycle installaties, werken veel met organic cotton en hebben een GOTS certificaat.

Certificaten fabriek Gorai

 

China

In Hongkong hebben we een nauwe samenwerking met, zoals ze het zelf ook wel noemen, het Schijvens-Hongkong office. Vanuit daar worden producties van allerlei artikelen opgestart, waaronder genormeerde high-visibility kleding en andere meer ingewikkelde producten.  Deze samenwerking is al bijna 20 jaar oud.

Onze hemdenfabriek zit in Nanjing. Naast hemden maakt deze fabriek ook zelf hemdendoek, en produceert ook koksbuizen en sloven. We hebben een aantal jaren mee-geïnvesteerd in het vernieuwen van deze fabriek, waardoor de fabriek inmiddels met vlag en wimpel door de Fair Wear Foundation audit komt en zelfs al voldoet aan het Leefbaar Loon.

In Fuzhou maken we voornamelijk softshell artikelen en jacks. China staat bekend om zijn technische producten en wij zijn dan ook blij dat we deze hoogstaande fabriek enkele jaren geleden aan onze productiegroep hebben kunnen toevoegen.

 

Verenigde Arabische Emiraten

In Sharjah hebben we een productiepartner die kostuums maakt. Dit zeer ingewikkelde product wordt perfect begeleid door de Schotse Jim, die met veel passie de productieband bestuurt. Een colbert bestaat uit wel 65 delen, dus het is heel belangrijk om een nauwkeurige fabriek te hebben, die weet wat hij doet.

 

Marokko

In Marokko hebben wij onlangs een betrouwbare productiepartner gevonden die onze flatknit producten maakt, zoals gebreide truien, vesten, spencers en pullovers. Het garen, veelal in wol/acryl, komt vanuit Italie en is van een hoge kwaliteit.

 

Doekfabrikanten

Ook hebben wij drie doekfabrikanten toegevoegd aan onze productiegroep. Het betreft hier een doekproducent uit India, die zorg draagt voor de zwaardere werkkledingstoffen, een grote doekproducent uit China die vooral hemdendoek aanlevert en natuurlijk het duurzame Singtex, die stoffen maakt voor o.a. polo’s, t-shirts en sweaters van recycled petpolyester en koffiedrab.

Bewaren