Retourlogistiek

Om circulair te kunnen zijn, is het natuurlijk een must om de keten gesloten te houden. Daarvoor is het van groot belang om de uitgeleverde producten, na gebruik, ook weer in te nemen. Deze ‘retourlogistiek’ organiseert Schijvens Corporate Fashion op een innovatieve wijze, samen met haar partners PostNL en Dobbi.

 

R-Ladder

Schijvens zamelt afgedragen kleding in. Dit doen wij NIET om de kleding als laagwaardig product te hergebruiken of recyclen, maar om het weer als een hoogwaardig product terug de keten in te brengen. Hiervoor is de R-ladder, die ook door de overheid wordt gehanteerd, als leidraad genomen.

Bij Schijvens kan de klant namelijk via een geheel innovatief portaal kiezen tussen verschillende opties die in relatie staan met de R-strategieën:

 

 

 

Re-use

Reinigen en opnieuw gebruiken door uw medewerker.

Ga naar portaal

 

 

 

Re-cover

Reinigen en terug de voorraad in, wanneer uw medewerker bijvoorbeeld uit dienst is.

Ga naar portaal

 

 

 

 

Re-pair­­

Repareren en opnieuw gebruiken.

Ga naar portaal

 

 

 

 

Re-fuse

Afzien van gebruik en terugsturen, wanneer u bijvoorbeeld verkeerd besteld heeft.

Ga naar portaal

 

 

 

 

Re-claim

Terugsturen voor klachtbehandeling.

Ga naar portaal

 

 

 

 

Re-cycle

Terugsturen ter recycling, omdat het artikel echt op is.

Optie doos

Optie rolcontainer

 

De klant verzamelt de kleding in dozen of rolcontainers, afhankelijk van de locatiegrootte. Vervolgens kan de klant gemakkelijk via de Schijvens portal een ophaalopdracht doorgeven. De kleding wordt dan opgehaald door PostNL en afhankelijk van de R-keuze naar Dobbi gebracht (ter reiniging) of naar Schijvens gebracht (ter reparatie, restock of recycling).

 

Re-furbish

Vanhulley_Voorbedrijven_catalogus

Voor meer informatie mail sales@schijvens.nl

 

Recycling

De afgedragen kleding, die dus helemaal op is en gerecycled mag worden, verzamelt Schijvens in het eigen distributiecentrum in Hilvarenbeek. Daar wordt de kleding gesorteerd, geteld, verbaald en geregistreerd. De kledingbalen worden via zeetransport naar de recyclefabriek in Turkije vervoerd, waar het geshredderd en vervezeld wordt. Deze textielvezels worden gemengd met vezels uit gerecyclede polyester om het garen weer sterk genoeg te maken. Vervolgens worden hiervan nieuwe garens gesponnen die wij gebruiken om doeken van te breien en weven en vervolgens bedrijfskleding van te maken.

 

Huh?? Hoe krijgen jullie die kleding voorbij de Turkse douane dan?!

Wij hebben samen met onze recyclepartner een machine ontworpen en gebouwd die de kleding via een lopende band met een mes bewerkt en vervolgens perst tot een baal. Op die manier voldoen wij aan de Turkse regelgeving voor import. Aan de andere kant heeft onze recyclepartner een speciale vergunning waarmee zij toestemming hebben om onze kleding te importeren. Zodoende hebben wij al meer dan 200.000 kilogram aan afgedragen kleding naar de recyclefabriek vervoerd.

 

Wauw! Mogen wij ook gebruik maken van jullie super gaaf retourproces?! Of is het alleen voor de klanten van Schijvens?

Tot voorheen bood Schijvens dit alleen aan haar eigen circulaire klanten aan. Dit om haar eigen keten gesloten te houden en het retourproces continu te optimaliseren. Wij zijn nu op het punt gekomen dat wij stabiel staan in het retourproces en dus ook meer aan kunnen. Wij vinden het belangrijk om ook de modebranche mee te nemen in ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de circulaire economie. Daarom kan ook jij gebruik maken van onze retourlogistiek! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je oude bedrijfskleding als grondstof voor nieuwe kleding bespaart vervuiling en verspilling: zo’n 99% waterverbruik, 40% energieverbruik en 40% CO2-uitstoot (20% CO2 wanneer je de extra transportbewegingen meeneemt). Werken met een goed gevoel zit óók in de kleding die je draagt!

 

Schijvens Retour on Demand