Projecten

Stayokay

Schijvens streeft naar een circulaire economie, waarbij producten zoveel mogelijk – liefst 100% – herbruikbaar zijn en waar de schade aan milieu en de grondstoffen zoveel mogelijk beperkt blijft. De circulaire economie biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Samen met haar co-innovatie partners is Schijvens continu op zoek naar verbeteringen en zij werkt actief aan de verdere verduurzaming van bedrijfskledingcollecties en het productieproces. Samenwerken is nodig om deze ambitie te realiseren. Circulair ondernemen, dat is ondernemen met en voor elkaar.

100% gerecyclede kleding voor Stayokay

Een project dat nu wordt uitgerold, is de duurzaam geproduceerde ‘post-consumer’ bedrijfskleding voor alle medewerkers van Stayokay. Begin april 2017 dragen de medewerkers bedrijfskleding die bestaat uit 50% ‘reeds eerder gedragen kleding’ gemengd met 50% gerecycled pet-polyester. Deze collectie is tevens een reflectie van het duurzaamheidsbeleid van beide partijen: Schijvens en Stayokay. Deze collectie is ook de eerste pilot binnen het ECAP-project, een initiatief van de Europese Unie om circulair ondernemen in de textielsector vorm te geven.

NS Retail

DRINK IT & WEAR IT. Een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen en blijven innoveren is de duurzame bedrijfskleding voor NS Kiosk en Broodzaak. Door heel Nederland heeft de Nationale Spoorwegen op ruim dertig treinstations de formules Kiosk en Broodzaak uitgerold. Voor de medewerkers van NS Kiosk en Broodzaak heeft Schijvens, uit gerecyclede petflessen gemengd met S-Cafe koffiedrab geproduceerd garen, poloshirts ontworpen en geproduceerd. Deze klant heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt nu in kleding die van koffie is gemaakt, terwijl ze zelf koffie verkopen. Een mooi visitekaartje van hun duurzaamheidsbeleid en daarbij ook trotse medewerkers op de werkvloer.

 

Kruidvat

Kruidvat heeft 5000 oude blauwe blouses ingeleverd om te laten recyclen naar nieuwe rode blouses voor hun medewerkers in de drogisterijen. De nieuwe kleding zal dus deels bestaan uit hun oude kleding, gemengd met gerecycled pet-polyester en pre-consumer textiel. Kruidvat hoeft haar oude collectie dus niet af te voeren en te verbranden, maar kan haar eigen collectie als input gebruiken voor haar nieuwe kleding, wat een enorme milieuwinst oplevert!

 

TBI

Zo’n 20 medewerkers van TBI zijn op 7 maart van start gegaan met een draagproef voor bedrijfskleding op basis van een circulair concept. Schijvens heeft voor deze draagtest de T’RIFFIC bedrijfskleding – T-shirts, polo’s, polosweaters, softshell artikelen en parka’s – ontworpen en geproduceerd. De collectie bestaat uit gerecycled pet-materiaal en koffiebonen (S-Cafe garen) en de T-shirts, polo’s, polosweaters, softshell artikelen en parka’s bestaan uit 50% gebruikt pet-materiaal en 50% gedragen kleding.

Samen met TBI is het uiteindelijke doel een collectie bedrijfskleding te produceren die bestaat uit 100% gerecycled materiaal.