Circulaire klanten

Albert Heijn

Schijvens steekt Albert Heijn-medewerkers in duurzaam jasje 👕 Het is zover: we presenteren de grootste bedrijfskledingcollectie van Nederland! Voor het overgrote deel circulair geproduceerd: van gerecyclede kleding en PET.♻️ Albert Heijn-medewerkers dachten zelf mee over het design en draagcomfort van de nieuwe kleding. Het resultaat? Herkenbaar Albert Heijn blauw met nieuwe elementen zoals denim schorten en oranje kleuraccenten. Oordeel zelf!

Stayokay

Schijvens streeft naar een circulaire economie, waarbij producten zoveel mogelijk – liefst 100% – herbruikbaar zijn en waar de schade aan milieu en de grondstoffen zoveel mogelijk beperkt blijft. De circulaire economie biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Samen met haar co-innovatie partners is Schijvens continu op zoek naar verbeteringen en zij werkt actief aan de verdere verduurzaming van bedrijfskledingcollecties en het productieproces. Samenwerken is nodig om deze ambitie te realiseren. Circulair ondernemen, dat is ondernemen met en voor elkaar.

100% gerecyclede kleding voor Stayokay

Een project dat als eerste werd uitgerold in 2017, is de duurzaam geproduceerde ‘post-consumer’ bedrijfskleding voor alle medewerkers van Stayokay. Sinds april 2017 dragen de medewerkers bedrijfskleding die bestaat uit 50% ‘reeds eerder gedragen kleding’ gemengd met 50% gerecycled pet-polyester. Deze collectie is tevens een reflectie van het duurzaamheidsbeleid van beide partijen: Schijvens en Stayokay. Deze collectie is ook de eerste pilot binnen het ECAP-project, een initiatief van de Europese Unie om circulair ondernemen in de textielsector vorm te geven.

Na Stayokay volgden vele andere projecten van circulaire garens.

NS Retail

DRINK IT & WEAR IT. Een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen en blijven innoveren is de duurzame bedrijfskleding voor NS Kiosk en Broodzaak. Door heel Nederland heeft de Nationale Spoorwegen op ruim dertig treinstations de formules Kiosk en Broodzaak uitgerold. Voor de medewerkers van NS Kiosk en Broodzaak heeft Schijvens, uit gerecyclede petflessen gemengd met S-Cafe koffiedrab geproduceerd garen, poloshirts ontworpen en geproduceerd. Deze klant heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt nu in kleding die van koffie is gemaakt, terwijl ze zelf koffie verkopen. Een mooi visitekaartje van hun duurzaamheidsbeleid en daarbij ook trotse medewerkers op de werkvloer.

 

Kruidvat

Kruidvat heeft 5000 oude blauwe blouses ingeleverd om te laten recyclen naar nieuwe rode blouses voor hun medewerkers in de drogisterijen. De nieuwe kleding zal dus deels bestaan uit hun oude kleding, gemengd met gerecycled pet-polyester en pre-consumer textiel. Kruidvat hoeft haar oude collectie dus niet af te voeren en te verbranden, maar kan haar eigen collectie als input gebruiken voor haar nieuwe kleding, wat een enorme milieuwinst oplevert!

TBI

Zo’n 20 medewerkers van TBI zijn op 7 maart van start gegaan met een draagproef voor bedrijfskleding op basis van een circulair concept. Schijvens heeft voor deze draagtest de T’RIFFIC bedrijfskleding – T-shirts, polo’s, polosweaters, softshell artikelen en parka’s – ontworpen en geproduceerd. De collectie bestaat uit gerecycled pet-materiaal en koffiebonen (S-Cafe garen) en de T-shirts, polo’s, polosweaters, softshell artikelen en parka’s bestaan uit 50% gebruikt pet-materiaal en 50% gedragen kleding.

Samen met TBI hebben we nu een collectie bedrijfskleding geproduceerd die bestaat uit 100% gerecycled materiaal.

 

Etos

Etos heeft 60.000 oude kledingstukken in haar winkels laten inzamelen en teruggegeven aan Schijvens. Schijvens gebruikt deze kleding als input voor haar circulaire garen om nieuwe kleding van te maken.

In mei 2018 zijn er bijna 20.000 shirts aan Etos uitgeleverd in 100% recycled garen, gemaakt van 50% gerecycled textiel en 50% gerecycled pet. Etos heeft hierdoor een enorme footprintvermindering bewerkstelligd!

 

Hema

In de nieuwe Hema horeca-winkels is het personeel gekleed in volledig gerecyclede bedrijfskleding, gemaakt van het circulaire garen van Schijvens. Dat duurzaam er ook tof uitziet, bewijst Hema!

 

Circl / ABN Amro

Het personeel van het circulaire paviljoen dat ABN Amro voor haar hoofdkantoor in Amsterdam gebouwd heeft, is uiteraard ook gekleed in circulaire bedrijfskleding van Schijvens. De medewerkers van Vermaat Catering, CSU en Spirit dragen gerecyclede denim jurkjes en blouses met een circulaire schort. Bekijk de kleding hier.

 

CSU

Facilitair dienstverlener CSU gaat volledig circulair! Elk detail van de nieuwe uitgebreide collectie van CSU is gemaakt van gerecycled garen en zo ontworpen dat het ook weer gemakkelijk gerecycled kan worden. Van kostuum tot werkbroek en van polo tot schort, elk artikel is 100% recycled.

Een fantastisch leuke uitdaging met een geweldig resultaat!

 

Albron the Green House

The Green House is een duurzaam restaurant dus Albron koos ervoor om haar medewerkers in de circulaire bedrijfskleding van Schijvens te steken. Ook is de kleding voorzien van de REMO-key, zodat de gasten de kleding kunnen scannen met een QR-reader en direct de footprint kunnen bekijken.

 

Plan-it

De Belgische broer van Praxis heeft sinds januari een nieuwe pilot geopend die is voorzien van circulaire kleding. Haar andere broer Brico heeft overigens al 10.000 stuks kleding ingezameld en ingeleverd bij Schijvens om nieuwe garens van te maken.

 

Bever

Als natuurliefhebber is Bever uiteraard bezig met de juiste keuzes voor het milieu en zij heeft daarom gekozen voor shirts gemaakt uit het circulaire garen van Schijvens.

 

Op Stoom

Kinderopvang Op Stoom denkt natuurlijk als geen ander aan de volgende generatie en heeft daarom haar medewerkers in de 56 kinderdagverblijven leuke nieuwe bedrijfskleding gegeven van ons gerecycled garen.