Best Practice Video: Living Wage Project

20 december 2018

In november 2017 won Schijvens de Fair Wear Foundation Best Practice Award met het leefbaar loon project in Turkije. Reden om dit te onderzoeken is dat het verschil tussen een minimumloon en leefbaar loon in de textielindustrie onduidelijk is. Vaak ontvangen medewerkers alleen een minimum loon, wat in de meeste gevallen niet voldoende is om van te leven. Om zeker te zijn van een leefbaar loon voor fabrieksmedewerkers is Schijvens zelf op pad gegaan om dit uit te zoeken. In overleg met de werknemers in Schijvens’ eigen fabriek in Turkije is er een fair loon vastgesteld. Dit omvat een salaris dat voldoende is om van te leven.

Daarnaast is ook onderzocht wat een kledingstuk precies moet kosten, om er zeker van te zijn dat hierin een leefbaar loon is verwerkt.

Een half jaar later is Schijvens samen met FWF naar Turkije gegaan om het living wage project in beeld te brengen. Benieuwd hoe dit proces is verlopen en hoe de fabrieksmedewerkers dit hebben ervaren? Bekijk de video: